beeldende kunstprevious page
klik bullet
dotgrijs
dotgrijs
dotgrijs
dotgrijs

Hoe geef je een vorm aan iets dat je niet ziet? Een sfeer, een gevoel, iets onaards?

In haar schilderijen probeert Herma dat weer te geven door middel van kleuren, in diverse lagen over elkaar aangebracht, soms heel transparant, dan weer in een grovere textuur. Soms zie je tussen die lagen een glimp verschijnen van iets wat je niet precies thuis kunt brengen, maar wat wel steeds je aandacht trekt. Ook contrasten, symbolen, een strak geometrische vorm of een geabstraheerd element dat in de achtergrond wegloopt kunnen dit effect teweeg brengen (zie ook pag. 9).

'Tot ik het idee kreeg om die gelaagdheid nog duidelijker zichtbaar te maken. Door constructies van gezaagde houten vormen te maken, die voor, achter en bovenop elkaar bevestigd zijn. Zodat ze lijken te zweven. De eerste experimenten ziet u hiernaast onder bullet 3 en 4. Twee werken die ik de titel ‘Tussen hemel en aarde’ heb gegeven.

Dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat de wetenschap nu al kan bewijzen, staat voor mij vast. Ik laat graag mijn verbeelding daarop los, zodat ik er een concrete vorm aan kan geven. Op dit moment werk ik aan een nieuwe serie die gebaseerd is op engelen, bij mij een steeds terugkerend thema. Rechts alvast een voorproefje.'

sunray art & design logo